Pozdravljeni, otroci, učenci in starši!

Od ponedeljka, 21.9.2020, se bomo v vrtcih in šolah obnašali po (ponovno spremenjenih) pravilih, ki jih je Vlada RS sprejela v petek 18.9.2020 ob 21h. Svojo odločitev je zapisala  v Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki ga je v Uradnem listu RS objavila še isti dan. Odlok je pričel veljati v soboto, 19.9.2020.

Za lažje ustrezno ravnanje navajamo izvlečke odloka in priporočil NIJZ, usklajene s situacijo na našem zavodu (v vrtcu in šoli) po katerih se moramo vzgojno-izobraževalni zavodi ravnati. Pri vsakem je navedena povezava, od kod izhaja.

V zavodu OŠ Kanal (matična šola in vrtec, podružnična šola in vrtec, vse pripadajoče površine) od vključno 21.9.2020 glede uporabe zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (v nadaljevanju zaščitna maska) velja:

  1. Zaščitnih mask ni treba uporabljati [UR 124/2020, 2257: 3. člen] in [Priporočila NIJZ]:
  • predšolskim otrokom,
  • vzgojiteljicam in pomočnicam vzgojiteljic pri neposrednem delu z otroki,
  • učencem od 1. do vključno 6. razreda, ko so v svojih učilnicah,
  • učiteljem pri poučevanju od 1. do vključno 6. razreda, če je pri dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2m medosebne razdalje
  • učencem od vključno 7. do 9. razreda, če je pri dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5m medosebne razdalje
  1. Uporaba zaščitne maske je v zavodu OŠ Kanal obvezna v vseh prostorih in na vseh pripadajočih zunanjih površinah:
  • za vse zaposlene (z izjemo prej naštetih) na OŠ Kanal,
  • za vse obiskovalce (vsi starši in vsi drugi obiskovalci – vsi vstopajo po dogovoru in se vpisujejo v evidenco).

[UR 124/2020, 2257: 2. člen]

  1. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na vseh zunanjih površinah (igrišče, dvorišče, vrt, parkirišče), če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra. [UR 124/2020, 2257: 2. člen]

Naše učilnice v veliki večini primerov niso dovolj velike, da bi zahtevane razdalje lahko zagotavljali, zato

prosimo, da učenci v šolo prihajajo z maskami, v nadaljevanju učnega procesa pa jih bodo uporabljali v skladu z učiteljevimi navodili.

Šola ima sicer še nekaj mask na zalogi (priskrbeli smo si vse, kar nam je pripadalo), a te zaloge hitro kopnijo zaradi učencev, ki maske pozabljajo (pa jih želijo uporabljati in zato ponje pridejo k nam) in zaradi učencev, ki jih v obolelem stanju umikamo iz učilnic ter napotujemo domov. Priporočamo okoljsko bolj prijazno ravnanje: uporabo svojih pralnih zaščitnih mask ali podobnih pripomočkov.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost