V vrtcu smo se tudi v letošnjem letu pridružili projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«, s sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!« V ta namen je skupna strokovnih delavk pripravila nekaj zanimivih dejavnosti. Otroci druge starostne skupine so si v torek ogledale lokalno sirarno, kjer so lahko spoznali, kako nastane maslo, pa tudi sir, sirotka, skuta in jogurt. Otrokom, pa tudi nam, strokovnim delavkam, je bil voden ogled zelo zanimiv in naučili smo se veliko novega. Poskusili smo lahko tudi izredno okusen jogurt, ki ga pripravljajo v sirarni.

V četrtek nas je v vrtcu obiskala čebelarka Darja, ki nam je povedala in pokazala veliko zanimivega. Ogledali smo si lahko satovje, cvetni prah, pripomočke za čiščenje panja, zaščitno obleko, poskusili pa smo tudi med in ogledali prikaz izdelave sveče.
Vsaka skupina je izdelala čebelico, s katero so otroci zarajali na zaključku, ki smo ga strokovne delavke pripravile v večnamenskem prostoru. Zavrteli smo se v ritmu čebeljih pesmi. Lepo nam je bilo.
 
 
(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost