V petek, 17.3.2023 smo v vrtcu izvedli čistilno akcijo naših zunanjih površin. Sodelovale so vse skupine v vrtcu. Delo smo si razdelili. Očistili smo obe igrišči, kjer smo pobrali vse odpadle veje, pobrali liste in kamenčke iz peskovnika ter ga prekopali. Pometli smo tlakovce in pesek ponovno dali v peskovnik. V cvetlična korita na atrijih smo posadili nove trajnice in zelišča. Pometli smo atrije,  s puhavnikom smo spihali suho listje. Ponovno smo posadili nove rastline v rastlinjak pred vrtcem. Očistili in uredili smo naš zelenjavni  vrt, ki sedaj čaka na sajenje semen  in saditev sadik. Sadike smo strokovne delavke prinesle od doma, veliko sadik pa je prispevala bivša sodelavka.

Ko smo delo končali smo otroke vprašali, kako se počutite? In otroci so odgovorili: »lepo se je igrati v čistem peskovniku in mehki travi.«

Kaj mislite, ali bomo vzdrževali tako čisto igrišče? Ja.« Pesek ne bomo metali iz peskovnika in rožice v koritih bomo zalivali in jih ne bomo trgali, « so rekli otroci v en glas.

 

                                                               Otroci in strokovne delavke vrtca

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost