LETOVANJE PREDŠOLSKIH OTROK V TOLMINU

 

14 pogumnih in zvedavih glavic iz vrtca Kanal in Kal, smo v ponedeljek 18. marca odpeljali na tridnevno letovanje v CŠOD Tolmin.

Le ta v svoji majhnosti skriva veliko zanimivih in lepih stvari, ki so vredne ogleda. 

Pot nas je vodila po starem jedru Tolmina mimo vseh občinskih ustanov do novega dela.

Med potjo smo se ustavljali ob lepih urejenih in barvitih igralih , ki otrokom narišejo iskren nasmeh.   Obiskali smo Sotočje, pri katerem otroške rokice kar ne morejo iz mivke, pa do znamenite nemške kostnice.

Radi pa smo se vračali k toplim in iskrenim ljudem, ki so se trudili in skrbeli za naše dobro počutje. Obisk knjižnice nam je obogatila razstava vrtčevskih otrok iz Tolmina, knjižničarka pa nam je pripravila prostor v katerem smo prisluhnili otroški pravljici o treh miškah, domačinke Anje Štefan. Razkazala nam je celotno knjižnico in tudi nov bibliobus.

V samem centru CŠOD nam je gospa Polona pripravila pravo naravoslovno delavnico z ogledom malih živali. Čeprav smo majhni, smo zelo pogumni tudi pri kačah, ki smo jih božali in si nadevali kot verižico okoli vratu.

Vse to in še več je bilo zaposlitev, s katerimi so otroci pozabili na odsotnost od doma , ki je bila za večino predšolskih otrok pravo junaško dejanje, za nas vzgojiteljice pa velik izziv, na katerega smo vsi zelo ponosni.

Veseli obrazi otrok nam dajejo potrditev in motivacijo, da to še kdaj ponovimo.

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost