Babica Zima z belo glavo kima,

kdor obleke nima,

naj pri meni se zglasi,…

December je čas, ko smo praznično razpoloženi in čas, ko v vrtcu še posebno poskrbimo, za čarobnost in v pričakovanju bližajočih se praznikov.

Strokovne delavke vrtca, otroci in naši prijatelji smo poskrbeli, da je bil december nepozaben. V prostorih vrtca in izven njega smo tudi letos poskrbeli za praznično in veselo vzdušje.

Začelo se je s 1.12.2022, ko smo v popoldanskem času strokovne delavke okrasile vrtec in ga spremenile v zasneženi gozd. Med smrekami pa je potoval vlak presenečenja, poln daril.

Nato smo v vrtec povabili člane društva upokojencev iz Kanala s katerimi smo izdelovali novoletne voščilnice. Skupaj smo izdelali veliko voščilnic in otroci ter upokojenke so pri tem uživali. Tako so se med nami tkali dobri, sproščeni in čudoviti odnosi. Medgeneracijsko druženje je tako prisrčno za otroke in upokojence.

V sodelovanju s Turističnim društvom Kanal smo poskrbeli, da je Kanal praznično okrašen, tako smo izdelali okraske in na tržnici okrasili smrekico.

V vrtcu potekajo interesne dejavnosti in sicer: Spretni prstki pod vodstvom Blanke Černe, dramski krožek pod vodstvom Tonice Bratina in Majde Markič, plesne dejavnosti pod vodstvom Žane Gnezda Repič in pevski zbor, ki ga vodi Meta Kogoj. Da bi tudi otroci spoznali čar nastopanja in svoj trud pokazali tudi ostalim, smo se zbrali v večnamenski dvorani  na šoli, kjer smo se predstavili kar smo se naučili. Ob tej priložnosti smo na ogled povabili še bivše sodelavke, ki so se našemu vabilu lepo odzvale. Ob koncu smo jih povabili še na ogled praznično okrašenega vrtca in na druženje po skupinah.

Že na začetku  decembra smo z idejami in spretnimi prstki otrok, ki obiskujejo interesno dejavnost Spretni prstki izdelali zimsko novoletne izdelke, ki smo jih ponudili na novoletnem bazarju. Dopolnili pa so ga tudi otroci iz vseh skupin v našem vrtcu s svojim izdelkom, da je bil bazar res obilen in raznolik.

Otroci so gledališče spoznali pri ogledu dveh predstav. Dijaki srednje vzgojiteljske šole iz Ajdovščine so nam odigrali pravljico Sneguljčica. Miškino gledališče pa nas je razveselilo s predstavo Nenavadno darilo.

December se je bližal h koncu in obiskal nas je težko pričakovani dedek Mraz. Zbrali smo se v večnamenskem prostoru vrtca in poslušali zgodbo o dedku Mrazu. Nato pa smo, kot je velevala zgodba dedka Mraza tudi priklicali. Prinesel je zvrhane vreče daril za vsakega otroka. Medse smo povabili otroke, ki ne obiskujejo vrtca in tudi njih je dedek Mraz obdaril. Vsak otrok je sam prevzel darilo od dedka Mraza in se rokoval z njim.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost