EKO VRTEC                                                                                                           Kal nad Kanalom, 25. 4. 2024

Zelo pomembno je, da že v vrtcu osvestimo otroke o našem planetu in kako  lahko mi pripomoremo, da bomo našim zanamcem pustili še kar se le da lep planet, Zemlja.

Čez celo leto otroke spodbujamo in s svojim vedenjem pokažemo, da nam je mar za naš planet. Ravno 22 april, ko Zemlja praznuje rojstni dan, smo se še bolj aktivno podali v ozaveščanje skrbi za naš planet.

Posvetili smo se ločevanju odpadkov ter s tem oblikovali svoj ekološki otok, ki ga vsakodnevno uporabljamo. Otroci so pokazali veliko samostojnosti in interesa. Tudi med sprehodi, otroci opazijo veliko smeti v naravi in zanje tudi ustrezno poskrbimo.

Z nekaj otroške domišljije smo odpadke porabili za okras našega vrtca.

S pomočjo globusa in atlasa smo spoznali naš planet, ki smo ga tudi izdelali.  Spoznali smo, kakšno vedenje naša Zemlja potrebuje ter kakšno ji škoduje.  V pomoč smo prebrali različne zgodbe, in sicer: Plastenka in steklenka, Zmešnjavko in rjavko, Zemlja je dobila vročino, Lara in kruhek, in si ogledali video vsebino: Problematika odpadkov in posledice.  Da si bomo lažje zapomnili vse dobre navade, smo se naučili Eko himno. Vsa spoznanja smo prelili tudi na plakat. Naredili smo razstavo, s katero bi ozavestili še ostale obiskovalce vrtca in šole.

Zasadili smo ti prenosni vrtiček, v katerega smo zasadili začimbe (origano, rukolo, baziliko, kamilico, meto, sivko, žajbelj in rožmarin). Skrbno bomo zanj skrbeli, pridelke pa uporabili

Za konec naj nas vse vodi še naslednj misel: »Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti«.   ( neznan avtor)

Strokovne delavke vrtca Kanal, enota Kal nad Kanalom

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost