Teden slovenske hrane
V tednu slovenske hrane smo spoznali vse sestavine, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. Preizkusili smo se v molži krave, ter v izdelavi MASLA na način, kot so ga izdelovali nekoč. Sirarke iz sirarne Kanal so nam predstavile kako MLEKO predelajo v jogurt. Pomagali smo jim pri dodajanju okusa. Najboljši je bil čokoladni! Da iz JABOLK lahko naredimo tudi »mošt«, nam je pokazal Radivoj Černe, s pomočjo stiskalnice ali preše. Sok je bil zelo okusen in zdrav. Čebelarka Maja nam je približala njeno delo s čebelami. Čarobni prah matice Laure pa nas je za nekaj časa spremenil v marljive čebele, ki so nabirale cvetni prah in nektar. Ufff, to njihovo delo je res naporno. Ob mlinu na vodo smo plesali in spoznali kako iz zrna nastane moka. Skupaj s pekarno Kanal pa smo zavihali rokave in iz testa zamesili KRUH. Mmm, kako je dišalo po celem vrtcu.
Avla vrtca se je spremenila v veliko jedilnico. Naš naj zajtrk smo pojedli vsi skupaj ( čisto vse skupine vrtca s strokovnimi delavkami).
Ta teden je bil res nekaj posebnega.